Święta z Pałacem Pakosław
Zaplanuj z nami tegoroczne Boże Narodzenie!
Poniżej propozycja cateringu wigilijnego, jak i świąteczna propozycja dla firm.
CATERING WIGILJNY
Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia (poniedziałek) do godziny 21:00:
- telefonicznie: 695 297 570
- mailowo: recepcja@palacpakoslaw.pl
- a także osobiście w pałacu lub podczas dostawy dań u naszych kierowców.
Wygodny formularz zamówienia znajdziesz tutaj. Wystarczy go wypełnić i dostarczyć do nas (lub wysłać mailem).
Dostawa zamówień lub odbiór osobisty w dniu 23 grudnia (środa) do godziny 19:00.
Uwaga: 10% rabatu na całe zamówienie złożone do niedzieli 12 grudnia, do godziny 21:00!
Nasze propozycje na Twój świąteczny stół:
Świąteczny kompot z suszu - słoik 1L - 14,00
Zupy
Zupa grzybowa z podgrzybków zbieranych w lokalnych lasach – słoik 1 L – 32,00
Barszcz czysty na domowym zakwasie – słoik 1L – 20,00
Uszka z kapustą i grzybami leśnymi | mrożone - porcja/20 szt. – 18,00
Dania zapakowane próżniowo, do przygotowania na ciepło *
Pieczeń z karkówki wieprzowej w całości - 0,5 kg – 26,00
Karkówka z jelenia pieczona w całości - 0,5 kg – 40,00
Polędwiczka wieprzowa w ziołach faszerowana boczkiem - 0,5 kg - 35,00
Zraz wołowy z cebulą, boczkiem, ogórkiem - 1 szt. – 14,00
Udko z kaczki pieczone - 1 szt. – 18,00
Dzwonek z karpia milickiego marynowany w czosnku niedźwiedzim i cytrynie, przygotowany do smażenia - 1 szt. – 24,00
Krokiety z pieczarkami i serem – mrożone - 1 szt. – 6,00
Kapusta świąteczna z suszonymi grzybami i śliwką - 0,5 kg – 20,00
Bigos staropolski - 0,5 kg – 24,00
Dania dodatkowe do przygotowania na ciepło *
Pierogi z kapustą i grzybami | mrożone - 1 szt. – 2,00
Pierogi z wędzonym karpiem milickim | mrożone - 1 szt. – 2,50
Sos pieczeniowy – 500 ml – 14,00
Sos z leśnych grzybów - 500 ml - 24,00
Dania na zimno
Platera mięs z piklami; miesa- schab ze śliwką, rolada drobiowa z czarnuszką, polędwiczka wieprzowa faszerowana białą kiełbasą - po 4 porcje mięsa - 1 patera – 26,00
Sandacz w galarecie z warzywami na platerze jednorazowej - 4 filety - 48,00
Galaciki drobiowe – 5 szt. – 20,00
Galaciki z łososiem – 5 szt. – 25,00
Kurczak w zalewie słodko-kwaśnej – 100 g – 6,00
Ryba po grecku – 100 g – 7,00
Sałatki pakowane w słoiki
Sałatka jarzynowa tradycyjna - 100 g – 4,50
Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami i orzechami w słoiku - 100 g – 7,50
Śledzie w musztardzie francuskiej z cebulą i ogórkiem kiszonym w słoiku - 100 g – 7,00
Ciasta i słodkości z naszej pałacowej cukierni, wypiekane wg naszych domowych przepisów
Sernik tradycyjny okrągły średnica 24cm. - 1 szt./ok. 1,8 kg – 110,00
Sernik z musem śliwkowym okrągły średnica 24cm. - 1 szt./ok. 1,8 kg – 120,00
Strucla makowa - 1 szt./ ok. 0,7 kg – 90,00
Piernikowe Brownie średnica 24cm. – 1 szt. - 80,00
Tort czekoladowy z orzechami i karmelem średnica 24cm - 1 – szt./ ok 3 kg – 240,00
* Do każdego zamówienia dodajemy krótką informację jak przygotować dania na ciepło.


ŚWIĄTECZNA PROPOZYCJA DLA FIRM
Drodzy Państwo, nadchodzące Święta oraz koniec roku są tradycyjnie okazją by spotkać się w gronie współpracowników, pozwolić sobie na chwilę refleksji i pierwsze podsumowania. To magiczny czas, by złożyć wszystkim życzenia osobiste i biznesowe. Takie spotkania budują i utrwalają relacje z partnerami, kontrahentami oraz pracownikami, tworząc wartościowy fundament dalszej owocnej i efektywnej współpracy w przyszłości.
Zachęcamy do skorzystania z wiedzy i doświadczenia oraz wszechstronnych możliwości, jakimi dysponuje Pałac Pakosław i tworzący go zespół. Zapewniamy, że w pełni kompetentnie zorganizujemy i zadbamy o każdy szczegół Państwa wydarzenia tak, by spełniało oczekiwania i na długo pozostało życzliwej pamięci zaproszonych Gości.
Menu wg unikalnej receptury Pakoslove
Menu I
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich)
- Zupa grzybowa z krokiecikiem ziemniaczanym
- Tradycyjny Barszcz z uszkami
II Danie serwowane (jedno do wyboru dla wszystkich)
- Milicki karp smażony, z kapustą kwaszoną na białym winie, puree ziemniaczane z brokułem
- Dorsz panierowany w panko, kapusta kwaszona z kurkami, ziemniaki pieczone w ziołach, sos porowy
- Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym, kapusta włoska z marchewką i koprem w kwaśnej śmietanie, pyzy
- Pierogi ruskie na tradycyjnej kwaszonej kapuście
Kawa, herbata
Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)
- Zapiekana szarlotka z cynamonem i bakaliami pod maślaną kruszonką z solonym karmelem na ciepło
- Sernik pomarańczowy (wyporcjowany)
- Mus czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki i mandarynka
Woda z owocami/warzywami w karafkach
CENA: 75,00 zł / osoba
Menu II
Zupa/ przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)
- Zupa grzybowa z krokiecikiem ziemniaczanym
- Tradycyjny Barszcz z uszkami
- Wielkopolska Kwasówka z pieczonym ziemniakiem
- Świąteczna zupa śledziowa z marynowanym burakiem, zieloną oliwą i jabłko zamarynowane w Martini
II Danie podane na półmiskach (2 porcje/osobę )
- Pieczony sandacz podany na czarnym ryżu
- Schab ze śliwką ze sosem z kiszonej kapusty
- Roladka z indyka, faszerowana kurkami i cebulką
- Pierogi ruskie na kwaszonej kapuście / Pierogi z kapustą i grzybami
Dodatki
- Ziemniaki pieczone w ziołach
- Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka z majerankiem
- Kapusta zasmażana czerwona ze suszoną żurawiną, jabłkiem i cynamonem
Kawa, herbata
Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)
- Zapiekana szarlotka z cynamonem i bakaliami pod maślaną kruszonką z solonym karmelem na ciepło
- Sernik pomarańczowy (wyporcjowany)
- Mus czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki i mandarynka
Woda z owocami/warzywami w karafkach
CENA: 95,00 zł / osoba
Zimne przekąski podane na deskach 3 porcje/osoba:
- Terrina z karpia z zielonym groszkiem i porem
- Śledź marynowany w oliwie musztardowej z ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą i płatkami chilli
- Wędzony łosoś podany na krakersie z koperkowym serkiem śmietankowy
- Carpaccio z buraka
- Świąteczny pasztet pieczony z konfiturą żurawinową
- Galaciki drobiowe
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Chleb wiejski, bułeczki dekoracyjne
- masło smakowe ( solone, czosnkowe, bazyliowe )
- Domowy smalec ze skwarkami
Cena: 35,00 zł / osoba
Świąteczne dania cateringowe dla firm
Zestaw I
Zupa: barszcz z uszkami
Danie główne: Pierogi ruskie na kapuście kwaszonej (8 sztuk)
CENA: 31 zł
Zestaw II
Zupa: barszcz z uszkami
Danie główne: Tradycyjny karp smażony, ziemniaki opiekane z koperkiem, kapusta kwaszona z grzybami
Cena: 35 zł
Zestaw III
Zupa: krem z grzybów leśnych
Danie główne: Parowany sandacz, marynowany w ziołach; czarny ryż, sezonowe warzywa gotowane.
Cena: 41 zł
Zestaw IV
Zupa: Zupa Śledziowa
Danie główne: Karkówka wieprzowa w sosie grzybowym, kluski śląskie, buraczki z chrzanem
Cena: 32 zł
*minimum zamówienia - 6 porcji z jednego zestawu
Bądźcie zdrowi!
Team Pakoslove