Święta z Pałacem Pakosław

Zaplanuj z nami tegoroczne Boże Narodzenie! 

Poniżej propozycja cateringu wigilijnego, jak i świąteczna propozycja dla firm.

 

CATERING WIGILJNY

Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia (poniedziałek) do godziny 21:00:

- telefonicznie: 695 297 570

- mailowo: recepcja@palacpakoslaw.pl

- a także osobiście w pałacu lub podczas dostawy dań u naszych kierowców.

Wygodny formularz zamówienia znajdziesz tutaj. Wystarczy go wypełnić i dostarczyć do nas (lub wysłać mailem). 

Dostawa zamówień lub odbiór osobisty w dniu 23 grudnia (środa) do godziny 19:00.

 

Uwaga: 10% rabatu na całe zamówienie złożone do niedzieli 12 grudnia, do godziny 21:00!

 

Nasze propozycje na Twój świąteczny stół: 

Świąteczny kompot z suszu - słoik 1L - 14,00

Zupy

Zupa grzybowa z podgrzybków zbieranych w lokalnych lasach – słoik 1 L – 32,00

Barszcz czysty na domowym zakwasie – słoik 1L – 20,00

Uszka z kapustą i grzybami leśnymi | mrożone - porcja/20 szt. – 18,00

 

Dania zapakowane próżniowo, do przygotowania na ciepło *

Pieczeń z karkówki wieprzowej w całości - 0,5 kg – 26,00

Karkówka z jelenia pieczona w całości - 0,5 kg – 40,00

Polędwiczka wieprzowa w ziołach faszerowana boczkiem - 0,5 kg - 35,00

Zraz wołowy z cebulą, boczkiem, ogórkiem - 1 szt. – 14,00

Udko z kaczki pieczone - 1 szt. – 18,00

Dzwonek z karpia milickiego marynowany w czosnku niedźwiedzim i cytrynie, przygotowany do smażenia  - 1 szt. – 24,00

Krokiety z pieczarkami i serem – mrożone - 1 szt. – 6,00

Kapusta świąteczna z suszonymi grzybami i śliwką - 0,5 kg – 20,00

Bigos staropolski - 0,5 kg – 24,00

 

Dania dodatkowe do przygotowania na ciepło *

Pierogi z kapustą i grzybami | mrożone - 1 szt. – 2,00

Pierogi z wędzonym karpiem milickim | mrożone - 1 szt. – 2,50

Sos pieczeniowy – 500 ml – 14,00

Sos z leśnych grzybów - 500 ml - 24,00

 

Dania na zimno

Platera mięs z piklami; miesa- schab ze śliwką, rolada drobiowa z czarnuszką, polędwiczka wieprzowa faszerowana białą kiełbasą - po 4 porcje mięsa - 1 patera – 26,00

Sandacz w galarecie z warzywami na platerze jednorazowej - 4 filety - 48,00

Galaciki drobiowe – 5 szt. – 20,00

Galaciki z łososiem – 5 szt. – 25,00

Szynka z sosem tatarskim i gzikiem (po 3 szt.) – 6 szt. – 18,00

Kurczak w zalewie słodko-kwaśnej – 100 g – 6,00

Ryba po grecku – 100 g – 7,00

 

Sałatki pakowane w słoiki

Sałatka jarzynowa tradycyjna - 100 g – 4,50

Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami i orzechami w słoiku - 100 g – 7,50

Śledzie w musztardzie francuskiej z cebulą i ogórkiem kiszonym w słoiku - 100 g – 7,00

 

Ciasta i słodkości z naszej pałacowej cukierni, wypiekane wg naszych domowych przepisów

Sernik tradycyjny okrągły średnica 24cm. - 1 szt./ok. 1,8 kg – 110,00

Sernik z musem śliwkowym okrągły średnica 24cm. - 1 szt./ok. 1,8 kg – 120,00

Strucla makowa - 1 szt./ ok. 0,7 kg – 90,00

Piernikowe Brownie średnica 24cm. – 1 szt. - 80,00

Tort czekoladowy z orzechami i karmelem średnica 24cm - 1 – szt./ ok 3 kg – 240,00

 

* Do każdego zamówienia dodajemy krótką informację jak przygotować dania na ciepło.

 

ŚWIĄTECZNA PROPOZYCJA DLA FIRM 

Drodzy Państwo, nadchodzące Święta oraz koniec roku są tradycyjnie okazją by spotkać się w gronie współpracowników, pozwolić sobie na chwilę refleksji i pierwsze podsumowania. To magiczny czas, by złożyć wszystkim życzenia osobiste i biznesowe. Takie spotkania budują i utrwalają relacje z partnerami, kontrahentami oraz pracownikami, tworząc wartościowy fundament dalszej owocnej i efektywnej współpracy w przyszłości.

Zachęcamy do skorzystania z wiedzy i doświadczenia oraz wszechstronnych możliwości, jakimi dysponuje Pałac Pakosław i tworzący go zespół. Zapewniamy, że w pełni kompetentnie zorganizujemy i zadbamy o każdy szczegół Państwa wydarzenia tak, by spełniało oczekiwania i na długo pozostało życzliwej pamięci zaproszonych Gości.

 

Menu wg unikalnej receptury Pakoslove

 Menu I

Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich)
- Zupa grzybowa z krokiecikiem ziemniaczanym

- Tradycyjny Barszcz z uszkami

II Danie serwowane (jedno do wyboru dla wszystkich)

- Milicki karp smażony, z kapustą kwaszoną na białym winie, puree ziemniaczane z brokułem  

- Dorsz panierowany w panko, kapusta kwaszona z kurkami, ziemniaki pieczone w ziołach, sos porowy

- Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym, kapusta włoska z marchewką i koprem w kwaśnej śmietanie, pyzy

- Pierogi ruskie na tradycyjnej kwaszonej kapuście

Kawa, herbata

Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)

- Zapiekana szarlotka z cynamonem i bakaliami pod maślaną kruszonką z solonym karmelem na ciepło

- Sernik pomarańczowy (wyporcjowany)

- Mus czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki i mandarynka

Woda z owocami/warzywami w karafkach

CENA: 75,00 zł / osoba

 

Menu II

Zupa/ przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)
- Zupa grzybowa z krokiecikiem ziemniaczanym

- Tradycyjny Barszcz z uszkami

- Wielkopolska Kwasówka z pieczonym ziemniakiem

- Świąteczna zupa śledziowa z marynowanym burakiem, zieloną oliwą i jabłko zamarynowane w Martini

II Danie podane na półmiskach (2 porcje/osobę )

- Pieczony sandacz podany na czarnym ryżu

- Schab ze śliwką ze sosem z kiszonej kapusty

- Roladka z indyka, faszerowana kurkami i cebulką

- Pierogi ruskie na kwaszonej kapuście / Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki

- Ziemniaki pieczone w ziołach

- Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka z majerankiem

- Kapusta zasmażana czerwona ze suszoną żurawiną, jabłkiem i cynamonem

Kawa, herbata

Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)

- Zapiekana szarlotka z cynamonem i bakaliami pod maślaną kruszonką z solonym karmelem na ciepło

- Sernik pomarańczowy (wyporcjowany)

- Mus czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki i mandarynka

Woda z owocami/warzywami w karafkach

CENA: 95,00 zł / osoba

Zimne przekąski podane na deskach 3 porcje/osoba: 

- Terrina z karpia z zielonym groszkiem i porem

- Śledź marynowany w oliwie musztardowej z ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą i płatkami chilli

- Wędzony łosoś podany na krakersie z koperkowym serkiem śmietankowy
- Carpaccio z buraka
- Świąteczny pasztet pieczony z konfiturą żurawinową 
- Galaciki drobiowe
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Chleb wiejski, bułeczki dekoracyjne
- masło smakowe ( solone, czosnkowe, bazyliowe )
- Domowy smalec ze skwarkami

Cena: 35,00 zł / osoba

Świąteczne dania cateringowe dla firm

Zestaw I

Zupa: barszcz z uszkami

Danie główne: Pierogi ruskie na kapuście kwaszonej (8 sztuk)

CENA: 31 zł

 

Zestaw II

Zupa: barszcz z uszkami

Danie główne: Tradycyjny karp smażony, ziemniaki opiekane z koperkiem, kapusta kwaszona z grzybami

Cena: 35 zł

 

Zestaw III

Zupa: krem z grzybów leśnych

Danie główne: Parowany sandacz, marynowany w ziołach; czarny ryż, sezonowe warzywa gotowane.

Cena: 41 zł

 

Zestaw IV

Zupa: Zupa Śledziowa

Danie główne: Karkówka wieprzowa w sosie grzybowym, kluski śląskie, buraczki z chrzanem

Cena: 32 zł

*minimum zamówienia - 6 porcji z jednego zestawu

 

Bądźcie zdrowi!

Team Pakoslove